Image

Esthetische tandheelkunde

U verdient een glimlach waarmee u tevreden bent! Op minimaal invasieve manieren is dit mogelijk.

Onzichtbare beugels / aligners

Bent u niet tevreden over de stand van uw tanden, maar ziet u op tegen de slotjes die u dan nodig heeft? Dat hoeft nu niet meer! De stand van u tanden kan worden gecorrigeerd met onzichtbare beugels. Bekijk hier hoe dit traject eruitziet en wat u kunt verwachten.

Wat is een onzichtbare beugel ofwel een aligner?

Een onzichtbare beugel, ook wel een aligner, is doorzichtbare uitneembare beugel die in veel gevallen kleine standsveranderingen kan voldoen aan uw gebit. Denk hierbij aan scheve tanden, spleetjes tussen de tanden of tanden die over elkaar groeien.

Blokjes beugel of de onzichtbare beugel?

Een onzichtbare beugel, is een transparante, veerkrachtige, dunne mal die de tanden strak omvat. Door de soepelheid van het materiaal is het mogelijk om binnen een bepaalde tijd een specifieke beweging van een tand of kies te bewerkstelligen. De aligners worden om de 2 weken gewisseld, waarbij iedere aligner een onderdeel van de gehele beoogde correctie tot stand brengt.

Niet alle standsveranderingen kunnen verholpen worden met de aligners. Om deze reden is het belang dat er eerst een intake gedaan wordt.

Hoe ziet de intake eruit?

Tijdens de intake zal er een OPT (röntgenfoto) worden gemaakt, wat lichtfoto’s en een digitale scan. Deze informatie wordt opgestuurd naar ons laboratorium. Ook worden de wensen met u besproken.

Wat zijn de kosten?

Het is niet mogelijk om vooraf precies te zeggen at de kosten gaan worden van de behandeling omdat dit sterk afhankelijk is het aantal benodigde aligners. Nadat alle informatie is opgestuurd naar ons laboratorium gaan zij hiermee aan de slag. Zodra het lab een voorspelde behandeling heeft gemaakt ontvangt u een 3D video. U kunt op de computer het voorspelde resultaat zien en op dit moment weet u ook hoeveel aligners benodigd zullen zijn. U krijgt de 3D video en de begroting van de behandeling mee naar huis. Bent u akkoord? Dan kan de start van de behandeling worden ingepland.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Na het akkoord wordt er een eerste afspraak ingepland. Deze afspraak duurt iets langer omdat in deze afspraak de ‘attachments’ op de tanden/kiezen worden geplaatst. Dit zijn composiet bolletjes in de kleur van uw eigen tanden. Deze attachements zijn nodig om bepaalde bewegingen van de tanden/kiezen te kunnen laten plaatsvinden. Hierna wordt de eerste aligner geplaatst en krijgt u de rest van de aligners mee naar huis.

Iedere twee weken zal er een nieuwe aligner moeten worden geplaatst. Dit kunt u gewoon thuis doen. Wel is het noodzakelijk iedere vier weken op controle te komen in de praktijk om de voortgang te monitoren en om soms bepaalde tandheelkundige handelingen uit te voeren.

Behandeling ten einde?

Na afloop van de behandeling is retentie vereist. U zult een nachtbitje krijgen. Ook dit is een transparante mal eventueel in combinatie met een spalkje achter uw voortanden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de behandeling en over de kosten kunt u terecht bij uw tandarts.

 

Transparante beugels

Image
Tandartspraktijk Het Oude Dorp
Openingstijden
Maandag 07.45 - 16:45 uur
Dinsdag 07.45 - 16:45 uur
Woensdag 07.45 - 16:45 uur
Donderdag  07.45 - 16:45 uur
Vrijdag 07.45 - 16:30 uur


Wij zijn telefonisch bereikbaar vanaf 8:15 tot 16:30 uur

Dorpsstraat 49, 3732HH De Bilt
Telefoon: 030 - 220 2549
Voor spoedgevallen buiten openingstijden
kunt u bellen naar: 0900-8602


preventie registersbballes over het gebitstraumann 300sbbKRT 300nvmlogo guided biofilm therapy


Uw tandarts is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT)
© Tandartspraktijk Het Oude Dorp  Privacy- en cookieverklaring